AKTIVNOSTI VIKTIMOLOŠKOG DRUŠTVA SRBIJE
I SLUŽBE VDS INFO I PODRŠKA ŽRTVAMA
za period 1. oktobar - 31. oktobar 2020.

 

U periodu od 1. do 31. oktobra 2020., Služba VDS info i podrška žrtvama je imala 32 kontakta sa osobama sa različitim vrstama problema. U tom periodu javilo nam se 23 žene i 2 muškarca. Pored osoba koje su se javljale i ranije, 14 osoba je prvi put, u ovom periodu, kontaktiralo Službu. U ovom periodu javilo nam se 10 osoba za pomoć u vezi nasilja na radnom mestu i narušavanja prava iz radnog odnosa i 8 osoba sa problemom nasilja u porodici. Od ostalih razloga za javljanje, 2 osobe su se javile vezano za probleme sa institucijama, po 1 osoba se javila vezano za seksualno nasilje, proganjanje, nasilje van porodice i radnog mesta, nesavesno lečenje i jedna bivša zatvorenica.

Sve žrtve nasilja i drugih oblika kriminaliteta, ali i oni kojima je potrebna psihosocijalna podrška vezana za pandemiju korona virusom mogu nas kontaktirati svakog radnog dana putem telefona 0655486421 i 063356613 od 10h do 20h, e-maila vdsrbija@gmail.com, internet stranice www.vds.org.rs ili preko Viber, Whatsapp, Facebook i Instagram naloga. Pošaljite poruku sa brojem telefona i mi ćemo Vas kontaktirati u što kraćem roku.

Ako su Vam potrebne informacije i podrška, ako Vam je potrebno da sa nekim podelite svoje strahove i dileme, tu smo za Vas!
 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2003 VIKTIMOLOŠKO DRUŠTVO SRBIJE