AKTIVNOSTI VIKTIMOLOŠKOG DRUŠTVA SRBIJE
I SLUŽBE VDS INFO I PODRŠKA ŽRTVAMA
za period 1. decembar - 31. decembar 2020.

 

U periodu od 1. do 31. decembra 2020., Služba VDS info i podrška žrtvama je imala 31 kontakt sa osobama sa različitim vrstama problema. U tom periodu javile su nam se 23 žene i 5 muškarca. Pored osoba koje su se javljale i ranije, 11 osoba je prvi put, u ovom periodu, kontaktiralo Službu. U ovom periodu javilo nam se 13 osoba sa problemom nasilja u porodici, 5 osobe zbog nemogućnosti ostvarivanja prava u okviru radnog odnosa, 4 osobe vezano za nasilje na radnom mestu, 2 osobe vezano za proganjanje. Od ostalih razloga za javljanje po jedna osoba se javila vezano za nezadovoljstvo postupanjem institucija, nesavesno lečenje, problem vezan za deportaciju iz zemlje i jedna bivša zatvorenica.


Sve žrtve nasilja i drugih oblika kriminaliteta, ali i oni kojima je potrebna psihosocijalna podrška vezana za pandemiju korona virusom mogu nas kontaktirati svakog radnog dana putem telefona 0655486421 i 063356613 od 10h do 20h, e-maila vdsrbija@gmail.com, internet stranice www.vds.org.rs ili preko Viber, Whatsapp, Facebook i Instagram naloga. Pošaljite poruku sa brojem telefona i mi ćemo Vas kontaktirati u što kraćem roku.


Ako su Vam potrebne informacije i podrška, ako Vam je potrebno da sa nekim podelite svoje strahove i dileme, tu smo za Vas!
 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2003 VIKTIMOLOŠKO DRUŠTVO SRBIJE